Francesco Totti iese din ierarhia Rromilor după 30 de ani.

0
239

Francesco Totti iese din ierarhia Rromilor după 30 de ani.Fostul căpitan de etnie romă Francesco Totti și-a părăsit luni poziția în cadrul conducerii clubului într-o mișcare care va spori opoziția fanilor față de proprietarul American al echipei, James Pallotta. În timp ce el a fost un director tehnic de când s-a retras din joc în urmă cu doi ani, Totti a declarat că nu a luat decizii cu privire la angajarea și concedierea antrenorilor și mutările de pe piața transferului de jucători.

“N-am avut ocazia să mă exprim. Nu m-au implicat niciodată”, a declarat Totti într-o conferință de presă organizată la Comitetul Olimpic Italian. “Primul an care se poate întâmpla, dar în al doilea an am înțeles ce voiau să facă … știau de dorința mea de a oferi multe echipei, dar nu au vrut niciodată. M-au ținut departe de tot. Este o zi pe care am sperat niciodată nu ar fi venit.”

După 30 de sezoane cu clubul său natal – 25 dintre ele ca jucător – și conducând clubul la ultimul titlu în Serie A în 2001, Totti în vârstă de 42 de ani rămâne cea mai emblematică figură a rromilor. “Președinții vin și pleacă, antrenorii vin și pleacă, jucătorii vin și pleacă. Dar nu și embleme”, a spus Totti. “E mult mai rău decât să te retragi ca jucător. Să pleci de la Roma e ca și cum ai muri. Simt că ar fi mai bine dacă aș muri.”

Este Bandinis 2019! The complete review of Serie A ‘ S 2018-19 season

 Mai multe informațiiFrancesco Totti iese din ierarhia Rromilor după 30 de ani.

Plecarea lui Totti vine la o lună după ce căpitanul Daniele De Rossi a anunțat că pleacă și el de la Roma după ce clubul a decis în mod surprinzător să nu-și reînnoiască contractul. Totti a declarat că romanii au fost alungați din rrom de la Pallotta și unii colegi directori din Boston au cumpărat clubul în 2011 devenind primii proprietari străini ai majorității din Serie A.

“De opt ani aici, de când au venit americanii, au făcut tot ce au putut pentru a ne da la o parte”, a spus Totti. Pallotta conduce clubul din Boston și nu a mai fost la Roma de mai mult de un an, iar Totti a spus că este problematic. “Când șeful nu e prin preajmă, toată lumea face ce simte”, a spus Totti. “Asta e cazul oriunde.”

Pallotta a declarat săptămâna trecută într-un lung interviu publicat pe pagina de internet a Romilor că i-a oferit lui Totti rolul de director tehnic. “Acesta este un rol foarte important în club, cu ușurință unul dintre cele mai importante și influente roluri din operațiunile noastre de fotbal, iar faptul că dorim ca el să preia rolul spune totul despre ceea ce credem despre Francesco”, a afirmat Pallotta. “Nu stiu ce se spune si de catre cine, pentru ca am renuntat sa citesc majoritatea presei, dar cred ca Francesco are deja o mare influenta asupra luarii deciziilor noastre.”

În timp ce Paulo Fonseca a fost angajat de la Shakhtar Donetsk săptămâna trecută ca nou antrenor al rromilor, Totti a deviat rapoartele că el a preferat Gennaro Gattuso sau Sinisa Mihajlovic pentru acest post. “Singurul antrenor pe care l-am chemat a fost Antonio Conte”, a declarat Totti, referindu-se la noul antrenor Internazionale.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here