Noua “Generație de Aur” a fotbaliști români pentru a cuceri lumea fotbalului

0
114

Sezonul 2018/2019 reprezintă pentru fotbalul român marcarea unei serii benefice: obținerea calificării la Euro 2020 U21 și transferul a 12,5 milioane de euro de la Răzvan Marin la Ajax. Ceea ce înseamnă că tinerii talentați din fotbalul românesc pot fi o nouă generație de aur, ceea ce ne va oferi bucurie și satisfacție.

În plus, lista celor mai buni 50 de fotbaliști UEFA din viitor include mai mulți români. Să aflăm care sunt cele mai spectaculoase creșteri de preț și care fotbaliști români pot scrie o pagină importantă o dată în fotbalul internațional.

Creșteri semnificative ale valorii, cote mai bune!

În trecut, fotbalul românesc a oferit lumii jucători de primă clasă. Doar generația lui Hagi (care a făcut istorie la Cupa Mondială din ‘ 94) a reprezentat un fiasco. Astăzi, potrivit statisticilor oficiale, o serie de jucători români se pregătesc să facă saltul către elita fotbalului mondial.

  • Ionuț Radu este portarul echipei naționale U21 și al Grupului Genoa din Italia. Portarul de 1,88 metri din acest an a reușit să colecteze 12 milioane de euro. Performance of the Club (29 apariții la club cu 42 de goluri permise și 5 foi curate, 2610 minute jucate) și a adus în atenția milanese international, care a fost anterior pe împrumut. Din 2018 până în prezent, creșterea sa a fost de 300% (aproximativ 8, 10 milioane).
  • Dennis Man a fost plasat de UEFA pe lista celor mai promițători 50 de jucători sub 21 de ani. În prezent, la FCSB, în vârstă de 1,83 de ani a fost vizat de una dintre forțele de fotbal mondial (Manchester City, unde a dat, de asemenea, provocări la meci) în trecut. În acest sezon, în 24 de jocuri jucate, el a marcat 7 goluri și a oferit 4 asiste, cu un total de 2045 de minute jucate. Cumpărată pentru 300 000 de euro, valoarea sa este în prezent de 4,05 milioane de euro, în creștere cu 104,5% (saltul din 2018 până astăzi este de aproximativ 2,07 milioane de euro).
  • Tudor Băluță este unul dintre mijlocașii defensivi români care și-au mărit considerabil valoarea. Fotbalistul de 20 de ani, care are 1,91 metri, s-a distins în cele 21 de apariții pe teren, marcând 2 goluri. Valoarea sa a fost de 1,89 milioane de euro (aproximativ 233,3%) la un preț de 2,7 milioane de euro.
  • Ianis Hagi – a întors în țară pentru a se alătura echipei ilare a tatălui său, cel mai faimos număr român 10 din toate timpurile, Gheorghe Hagi. Atacantul de 1,80 metri are 24 de meciuri jucate în viitorul constanței, reușind să înscrie de 7 ori și cu siguranță de 5 ori. Creșterea valorii sale a avut loc după transferul de la Fiorentina, care a avut loc începând cu 1 ianuarie 2018 și până în prezent până la 133, 3 % (cu mai mult de 1, 80 de milioane-până la 3, 15 milioane).

  • Florinel Coman este foarte la stânga în FCSB, acest sezon reușind să înscrie de 7 ori și să ofere 7 asiste. Fotbalistul de 21 de ani, care are 1,82 metri înălțime, a reușit să crească prețul de transfer cu peste 900 000 de euro între 1 iulie 2018 și până acum. Valoarea sa este acum de 2,07 milioane de euro (o creștere de aproximativ 76,9%).

Cea mai spectaculoasă creștere din 2018 până în prezent!

Denis drăguș este jucătorul român cu cea mai mare creștere din ultima vreme. Astfel, tânărul atacant central al viitorului format Constance, 19 ani și cu o înălțime de 1,80 metri a ajuns la o cotă de 1,35 milioane de euro. În acest sezon, în 24 de apariții a reușit să înscrie 5 goluri și să ofere 3 asiste. Creșterea a fost de 650%, cu peste 1,17 milioane de euro.

Viitorul constanței și al furnizorilor tineri promițători ai FCSB pentru fotbalul românesc!

nicolas-popescu-future Viitorul constanței și al furnizorilor tineri promițători ai FCSB pentru fotbalul românesc!

În Premier League, viitorul lui Constance este prima sursă de fotbaliști tineri, cei mai mulți dintre ei de la Academia Hagi. Acești tineri sunt selectați din diferite colțuri ale țării și instruiți pe drumul spre succes de o echipă formată din foști fotbaliști de elită din România. Nu e de mirare că sunt Nicolas Popescu (fiul lui Gheorghe Popescu) sau George Ganea (fiul lui Ionel Ganea).

George Ganea Viitorul constanței și al furnizorilor tineri promițători ai FCSB pentru fotbalul românesc!

FCSB, la rândul său, reușește să-și exploateze statutul național și internațional pentru a atrage tineri valoroși, pe care i-a confirmat altor echipe din campionatul românesc. Printre aceștia se numără Andrei Vlad, Olimpiu Moruțan sau Răzvan Oaid (din vara anului 2019).

Răzvan Oaidă Viitorul constanței și al furnizorilor tineri promițători ai FCSB pentru fotbalul românesc!

Jucătorii români, în special cei de la U21, au șansa de a deveni noua generație de aur a fotbalului românesc. Rămâne de confirmat la Euro 2020, unde sperăm că cetățeanul român va străluci ca generația Cupei Mondiale din ’94!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here